Na Dunajci sa prevrátila plť, jedna osoba zahynula

29.06.2009 Kežmarok

Červený Kláštor 29. júna (TASR) - Na rieke Dunajec v Zamagurí sa dnes prevrátila plť, pravdepodobne v dôsledku nepriaznivého počasia.
Pri nehode prišla o život jedna osoba. Informáciu TASR potvrdil Daniel Džobaník z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Dodal, že presné miesto nehody zatiaľ nie je známe. Nevylúčil, že môže ísť aj o poľskú stranu Dunajca. Nad časťou Kežmarského okresu sa prehnala prietrž mračien. Voda zaplavila pivnice, cesty a najviac postihnutá je Továrenská ulica v Kežmarku.

Doplnené:

Tragicky sa skončila dnešná plavba na plti po rieke Dunajec v Zamagurí pre skupinu českých turistov. Na vode ich zastihla prietrž mračien, ktorá sa dnes okolo poludnia prehnala nad časťou okresu Kežmarok.
\"Začali sa zosuvy pôdy, padali krúpy, kamene, plť sa rozsypala. Jeden z turistov sa utopil a traja zranili. Ostatných, ktorí sa zachránili a vyviazli bez zranení, umiestnili v miestnom penzióne, \" povedal pre TASR riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Kežmarku Erich Lauf, ktorý bol na mieste tragédie.
Tragédia sa stala nad obcou Lesnica, kde sa splav končí. Mŕtvym je muž z Českej republiky, jeho telo našli v miestach, kde sa utopil. V Zamagurí zasahovali všetky zložky Integrovaného záchranného systému.
\"V mojej hasičskej kariére si nepamätám podobné nešťastie na rieke Dunajec, \" konštatoval Lauf.
Splav na pltiach patrí k vyhľadávaným atrakciám v Zamagurí. Tohtoročnú pltnícku sezónu otvorili na Dunajci 25. apríla.
 

Vyberte región